Usumees Franklin Graham: Jumal päästab meid majanduskriisist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franklin Graham Honduurases koos väikese tüdrukuga, kes sai abipaki Grahami heategevusorganisatsioonilt.
Franklin Graham Honduurases koos väikese tüdrukuga, kes sai abipaki Grahami heategevusorganisatsioonilt. Foto: Internet

Eestis jumalasõna levitav Franklin Graham kinnitab, et majanduskriisist pääsemiseks tuleks Jumalalt abi paluda. Eestisse tuli ta aga päästma meie hingi igavesest põrgutulest.


Kohtusite Eestis teiste hulgas ka peaminister Andrus Ansipiga. Mida te temaga rääkisite?


Peaminister rääkis mulle Eesti majanduskriisist. Küsisin talt mõned küsimused ja leidsin, et Eesti ees olevad probleemid ei erine eriti neist, millega on silmitsi USA ja paljud teised maailma riigid.



Ma pole aga majandusteadlane ega poliitik, ma tulin rääkima ühest asjast ja selleks on Jumal ja tema armastus Eesti vastu, mis on nii suur, et ta saatis oma poja meie patte enda peale võtma.



Te räägite Jumala armastusest, aga kuidas on see seotud praeguse majanduskriisiga Eestis?


Kogu maailm on praegusesse majanduslikku olukorda sattunud ahnuse tõttu, sest inimesed tahavad järjest enam ja enam, laenavad raha ja kulutavad enam, kui omavad. Lääs on Jumalale selja pööranud. Tagajärjena oleme nüüd ülemaailmses kriisis.



Kas Jumala ühiskonda tagasitoomine väldiks tulevasi kriise?

Jah. Absoluutselt. Kui käid Jumala ja tema reeglite ning seaduste järgi, siis ei tule selliseid kriise nagu praegu on.



Kui peaksite selgitama majandusteadlastele nende keeles, kuidas Jumal kriise väldib, siis kuidas te seda teeksite?


Esiteks peab muutuma süda. Inimsüda on täis ahnust. Ta tahab enamat. Ta petab, valetab, manipuleerib, et luua iseendale järjest enam jõukust. Selline on inimsüda, ükskõik kas oled ameeriklane, eurooplane, asiaat. Inimsüda tuleb muuta ja seda saab teha vaid siis, kui see on Jumalaga õiges suhtes. Ainus võimalus Jumalaga õiges suhtes olla on uskuda tema poega Jeesus Kristust. Kui võtad majandusteadlase, poliitiku või kelle tahes, siis meil kõigil peab olema Jumalaga õige suhe.



Kui majandusteadlased kasutavad termineid nagu «võlg», «investeeringud», «tarbimine», siis kas nad räägivad majanduskriisi lahendamisel valedest asjadest?

Nii majandusinimesed kui ka poliitikud peavad aru saama, et Jumal lõi meid ja me peame vaatama tema poole, et meie probleeme lahendada. Ma pole praegu kuulnud mitte kelleltki USAs, mitte üheltki maailma liidrilt, et palvetame ja palume Jumalalt abi. Keegi pole isegi Jumala nime maininud.



Aga kui me küsiks Jumala abi, siis kas me pääseks praegusest kriisist?


Kindlasti. Tuletagem meelde, et Jumal tõesti hoolib meist.



Paljud inimesed tulevad sel nädalavahetusel teid vaatama. Mida neile räägite?


Ma olen siin vaid ühel põhjusel, olen Jeesus Kristuse sõnumi edastaja. See on hea sõnum, et Jumal armastab meid nii palju, et ta andis oma ainsa poja, et temasse uskujad ei kaoks, vaid saaksid igikestva elu. Me kõik sureme kunagi, aga lisaks surelikule kehale on sul hing, mis elab igavesti, kas Jumala juures või Jumalast lahus. Ent meil on probleem nimega patt, mis lahutab meid Jumalast. Ma olen Eestis, et jagada teiega, kuidas on võimalik patte andeks saada ja kuidas saab olla Jumalaga õiges suhtes, et viibida igavesti tema juures.



Miks peaksid inimesed tulema kuulama teid, kui nad pole seni Jumala vastu huvi tundnud?

Esiteks leian, et Eestis on inimeste elus tühjus, mida ei täida ei seks, ei narkootikumid, alkohol ega rahateenimine. Teil on vabadus olnud juba 20 aastat, ent selle vabaduse juures on inimeste hinges endiselt tühjus. Inimesed tahavad teada, kas elus on veel midagi, kas me oleme millestki ilma jäänud. Ma usun, et see on Jumala otsimine, eestlased tahavad Jumalat tundma õppida.



Mõned kutsuvad jumalat Jehoovaks, teised Allahiks või kasutavad mõnda muud nime. Miks peaksid jumalat otsivad inimesed vastu võtma teie pakutud versiooni?


Esiteks, religioonid on väga erinevad. Vaid üks inimene kogu ajaloos on võtnud enda kanda su patud. Buddha ei surnud su pattude eest. Muhamed ei surnud su eest. Vaid Jeesus Kristus võttis su patud ja suri nende eest. Jumal on andnud meile vaba tahte tema vastuvõtmiseks või tagasitõrjumiseks. Ma loodan, et on palju eestlasi, kes võtavad vastu usu temasse, kes usaldavad teda ja kogevad oma elus ja hinges vaimset uuestisündi.



Mis juhtub nendega, kes usuvad teisi jumalaid või arvavad, et Jumalat pole olemas?


Neil on vabadus seda teha, Jumal armastab neid siiski, ent Jumal ei saa lasta oma lähedusse pattu. Kui sa tõrjud Kristuse tagasi, siis ühel päeval pead tema ees seisma.


Sa võid öelda, et olid hea ajakirjanik, ent Jumal ütleb, et need artiklid ei huvita teda, ta tahab teada inimese suhtumist tema poega. Kas sa võtsid mu poja vastu või tõrjusid tagasi?



Mis siis juhtub selle inimesega, kelle Jumal hülgab?


Esiteks, me räägime igavikust tema juures taevas. Piiblis on koht inimestest, kes tõrjusid ta tagasi, kes on sooritanud suuri kuritegusid, mõrvanud ja põhjustanud kannatusi. Jumalal on nende jaoks koht, mida ta nimetab põrguks. Ma ei tea täpselt, milline põrgu on, aga piibel ütleb, et see on piinade koht, see on koht, kus keha neelavad leegid, ent see ei põle kunagi ära.



Oled kunagi põletanud oma näppu vastu küünalt? Kujuta nüüd ette, et terve su keha põleb, ent see kestab igavesti. See on janu koht, kus janu ei kustu kunagi. See on neile, kes Jeesuse tagasi lükkavad.



Kujutame ette, et mu usk Jeesusesse on vankumatu, ent ma olen samas väga halb inimene, näiteks tapan inimesi Jumala nimel. Mis minust saab?


Inimene, kes käib Jeesuse jälgedes, ei tapa. Elu on väärtuslik. Elu on tähtis. Tõeliselt Jumalat ja ta poega Jeesust armastav inimene allub talle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles