Ojuland lubab aukohtule esitada veel näiteid petuhäältest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland rääkis pressikonverentsil ära oma nägemuse Reformierakonna sisevalimiste valedest ja vassimistest.
Kristiina Ojuland rääkis pressikonverentsil ära oma nägemuse Reformierakonna sisevalimiste valedest ja vassimistest. Foto: Liis Treimann

Reformierakonna sisevalimistel pettuse organiseerimises kahtluse alla sattunud Kristiina Ojuland lubas, et esitab täna erakonna aukohtus veel vähemalt viis näidet häältega manipuleerimise kohta.

«See on nimekiri inimestest, kes on osalenud Reformierakonna 2013. aasta sisevalimistel, kuid eri põhjustel ei ole nad hääleõiguslikud või on isegi erakonnast juba mitu aastat tagasi välja astunud,» rääkis Ojuland Vikerraadiole, vahendas ERRi uudisteportaal.

Ojulandi sõnul panigi teda imestama, et Lääne-Virumaal ilmsiks tulnud pettust uurinud komisjon ei vaevunud seda tegema ning nii pidigi ta ise asuma e-hääletusest osa võtnud inimesi äriregistrist üle kontrollima.

Küsimusele, miks Ojuland varem oma väidetega aastaid kestnud manipulatsioonide kohta välja ei tulnud, vastas Ojuland, et kuna kõik oli kuulujutu tasandil, siis polnud selleks piisavalt tõendeid.

«Kui nüüd asi puudutab konkreetselt mind ja minule on esitatud teravad süüdistused, siis võtsin kõik andmed välja äriregistrist ja kõrvutasin andmeid 2013. aasta valimisnimekirjaga,» selgitas Ojuland.

Partei sisevalimispettust uuriva töörühma järeldusi arutab täna kell 16 kogunev Reformierakonna aukohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles