Lillo ei näe talle antud e-häälte suures osakaalus midagi imelikku

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Lillo
Kalev Lillo Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna juhatuse liikme Kalev Lillo sõnul ei ole temale erakonna juhatuse valimistel antud elektrooniliste häälte suures osakaalus midagi imelikku, kuna ta tegi valimiste eel aktiivselt kampaaniat ja ka teised kandidaadid said suurema osa häältest elektroonilisel teel.

«Eelhääletamisel anti kõikidele kandidaatidele enamik hääli elektroonilisel teel, milles pole midagi eriskummalist. Üldkogule kohaletulek Eesti eri piirkondadest on kaunikesti kulukas ja ei saa inimestele pahaks panna, kui nad eelistavad hääletada kodus,» ütles Lillo Postimehele.

Lillo märkis, et on 11 aasta jooksul osalenud Reformierakonna ülesehitamisel ning selle aja jooksul on  piirkondade arv kasvanud 19-lt 180ni ja erakonna liikmeid on selle ajaga lisandunud tuhandetes. 

«Enne juhatuse valimist saatsin paljudele erakonnaliikmetele meili, kus palusin neil valimistel hääletades minu senist tööd hinnata. Seda arvestades võib küsida, et äkki sain ma isegi liiga vähe hääli,» lausus Lillo.

Reformierakonnas ebasoosingusse sattunud europarlamendi saadik Kristiina Ojuland viitas eile antud pressikonverentsil Kalev Lillo suurele elektrooniliste häälte osakaalule, pidades seda kahtlaseks. 

«Kui te vaatate, kui palju mõni inimene sai e-valimistel hääli ja kui palju Tartus kohapeal, siis te näete mustrit. Kindlasti võib siin rääkida Kalevist (Reformierakonna juhatuse ja riigikogu liige Kalev Lillo – toim). Kõik arendusjuhid üle Eesti alluvad peasekretärile (Martin Kukk – toim). Nad saavad temalt käske ja korraldusi. Kui tuleb korraldus korraldada hääli mõnele isikule, kes seda vajab, siis ei ole välistatud, et need inimesed on seatud surve alla,» rääkis Ojuland.

Kalev Lillo sai Reformierakonna juhatuse valimistel 94 protsenti häältest elektrooniliselt. Lillo sai juhatuse valimistel 485 häält, neist 455 olid elektroonilised hääled. 

Reformierakonna üldkogu valis mais Tartus erakonna esimeheks tagasi Andrus Ansipi ja uude juhatusse Kaja Kallase, Urmas Kruuse, Rein Langi, Jürgen Ligi, Kalev Lillo, Kristiina Ojulandi, Urmas Paeti, Keit Pentus-Rosimannuse, Hanno Pevkuri, Laine Randjärve, Valdo Randpere, Taavi Rõivase, Jaanus Tamkivi ja Kairi Uustulndi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles