Saarts: järgmine europarlament tuleb avatud nimekirjadega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts.
Tõnis Saarts. Foto: Peeter Langovits

Politoloog Tõnis Saarts on kindel, et järgmised Euroopa Parlamendi valimised toimuvad juba avatud nimekirjadega, sest inimesed eelistavad ikkagi isikuid valida.

«Ma olen täiesti kindel, et järgmised Euroopa Parlamendi valimised toimuvad avatud nimekirjadega. Kui juhtub tõesti see, et Indrek Tarand sisse saab, siis on täiesti kindel, et Reformierakond ja Keskerakond loobuvad suletud nimekirjade vooruste jutust,» seletas ta Raadio 2 saates «Ülekuulamine», vahendas ERR Uudised.

Propagandauurija Agu Uudelepp lisas, et just neilt erakondadelt võtab üksikkandidaat Tarand ära kõige rohkem hääli. «Vat see on erakondade jaoks läbikukkumine,» ütles ta.

Uudelepa arvates on erakonnad küüniliselt ära tabanud selle, et valijad ei loe läbi mitte ühtegi valimisplatvormi, mille tõttu on nendel Euroopa Parlamendi valimistel parteide platvormid tühjad ja surmigavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles