Piltuudis: President Ilves kohtus kindralmajor Adkinsiga

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilves kohtus täna Kadriorus Marylandi Rahvuskaarti ülema kindralmajor Adkinsiga.
President Ilves kohtus täna Kadriorus Marylandi Rahvuskaarti ülema kindralmajor Adkinsiga. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

President Toomas Hendrik Ilves kohtus täna Kadriorus Marylandi Rahvuskaardi ülema kindralmajor James A. Adkinsiga. Adkins külastab Eestit seoses Marylandi Rahvuskaardi osalusega Saber Strike 2013 õppusel.

Tänavu möödub 20 aastat koostöö algusest Marylandi Rahvuskaardi ja Kaitseliidu vahel ning kindralmajor Adkins on olnud selle koostöö juures algusest peale, tundes seetõttu väga hästi Eesti kaitseväge ja meie kaitseväelasi.

USA osariikide rahvuskaartidel on ametlikud koostöösidemed kokku 65 riigiga maailmas. Eesti ja Marylandi suhe on olnud tihe ja tulemusrikas just tänu kindralmajor Adkinsile. Seetõttu on seda USA esindajate poolt ka hea koostöö näiteks toodud.

Saber Strike on Ameerika Ühendriikide Euroopa väejuhatuse õppus, mille eesmärk on koostöö harjutamine ühisoperatsioonideks. Tänavu 3.-14 juunini kolmes Balti riigis toimuval õppusel osaleb 1800 kaitseväelast Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Poolast, Ameerika Ühendriikidest, Ühendkuningriigist ja NATO kirdekorpusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles