Kuperjanovi jalaväepataljoni uueks ülemaks sai Hando Tõevere

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väeosa lipp antakse üle uuele pataljoniülemale Hando Tõeverele.
Väeosa lipp antakse üle uuele pataljoniülemale Hando Tõeverele. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna ennelõunal rivistusid Kuperjanovi jalaväepataljonis kogu väeosa kaitseväelased, sest lisaks ajateenijate reservi saatmisele andis pataljoni ülem väeosa lipu pidulikult üle uuele pataljoniülemale Hando Tõeverele.

Uuel Kuperjanovi pataljoni ülemal kolonelleitnant Tõeverel pole plaanis väeosas murrangulisi muudatusi teha. Tõevere sõnul näeb ta enda rolli pigem senise hea taseme säilitamisel.

Tõevere võttis ametikohustused üle kolm aastat pataljoni ülemana teeninud kolonelleitnant Maidu Allikaselt. «Ajaloolise tausta ning omanäoliste traditsioonidega Eesti suurimas pataljonis teenimine on olnud suur au ning hea kogemus, kindlasti ka väga suur väljakutse,» ütles kolonelleitnant Allikas. Ta lisas, et Kuperjanovi jalaväepataljonis on suurepärased töötingimused ning väga hea koostöö kohalike jõustruktuuride, omavalitsuste ja kohalike elanike vahel.

Täna uue ülemana ametisse asunud kolonelleitnant Hando Tõevere on sõjalise hariduse omandanud kõrgemas sõjakoolis ning Ameerika Ühendriikide maaväe juhtimis- ja staabikolledžis. Lisaks on ta läbinud mitu erinevat täienduskursust nii Eestis kui välisriikides.

Kolonelleitnant Maidu Allikas jätkab teenistust kaitseväe ühendatud õppeasutuste õppeosakonnas lektorina ning siirdub sügisel rahvusvahelisele sõjalisele operatsioonile Afganistani kontingendi ülemana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles