Reformierakonna aukohus kogunes täna uuesti otsust langetama

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna aukohtu koosoleku algusminutid. Paremal pool lauda istuvad sisevalimispettust uurinud töörühma ja vasakul pool aukohtu liikmed.
Reformierakonna aukohtu koosoleku algusminutid. Paremal pool lauda istuvad sisevalimispettust uurinud töörühma ja vasakul pool aukohtu liikmed. Foto: Liis Treimann

Reformierakonna aukohus ei jõudnud eile õhtul sisevalimistel ilmnenud pettust arutades veel otsusele ning jätkab asjaolude selgitamist täna hommikul.

Aukohtu esimees Andrus Umboja ütles Postimehele, et koosolek algab täna kell 8 ja nüüd loodetakse otsus ära teha.

«Teema on keeruline ja mahukas ning vajab aega. Kui eile koos istutud tunnid kokku lugeda, siis seda polnudki nii palju,» ütles Umboja, kelle sõnul eile lõpetas aukohus oma arutelu kella 22 ajal.  

«Nagu ma eilegi ütlesin, tahame jõuda konsensuslikule otsusele, nii et mingit hääletust pole vaja korraldada. Usun, et jõuame kõik lõpuks ühisele seisukohale,» ütles Umboja. «Kui kaua selleks läheb, on mul praegu võimatu öelda,» lausus ta täna hommikul koosolekule minnes.

Umboja ütles, et tal endal on arvamus juba olemas. «Eilne arutelu mingi arusaamise tekitas ja täna hommikul arutame kõik öösel tekkinud mõtted ja võib-olla küsimärgid läbi ning siis kujundame ühise seisukoha.»

Umboja sõnul tuleb aukohtunikel hinnata kogumis kõiki tõendeid ja ütlusi, kaaluda läbi kõik argumendid ning langetada siis otsus, kas pöörduda erakonna juhatuse poole ettepanekuga Einar Vallbaum, Taimi Samblik ja Kristiina Ojuland parteist välja arvata. Täna ta täpsustas, et otsuse või ettepaneku vormi on tal enne koosolekut veel vara ütelda.

Reformierakonna juhatus koguneb täna hommikul kell 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles