Moskva linnapeaks kandideerib metallmuusika tegija

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Troitski
Sergei Troitski Foto: SCANPIX

Moskva praegune linnapea Sergei Sobjanin teatas eile, et tegi Venemaa presidendile Vladimir Putinile ettepaneku korraldada selle aasta sügisel enneaegsed linnapeavalimised.

Valimised peaks toimuma 8. septembril, edastab Interfax.

Lisaks Sobjakile kandideerivad liberaalse opositsioonipartei Jabloko juht Sergei Mitrohin ja sõltumatu opositsiooni eestvedaja Aleksei Navalnõi.

Lisaks on enamik Venemaa parteidest valmis oma esindaja välja pakkuma.

Kõige huvitavam kandidaat aga ei tule poliitikute ringist. Tegemist on raskmetall muusikat tegeva bändi Korrozija Metalla kitarristi ja laulja Sergei Troitskiga.

47-aastane muusik kinnitas eile meediale, et kandideerib Moskva linnapeaks.

Kui ta võidab ja linnapeaks saab, on tal juba ka linnas läbi viidavate muudatuste plaan olemas.

«Alustame uue projektiga, mille kohaselt suitsetada võib igal pool ning alkoholi saab osta ööpäev läbi. Alkoholimüügi piirang on kasvatanud narkotarbimist,» teatas muusik ajakirjanikele.

Troitski kannab ka hüüdnime Ämblik. Ta on teinud muusikat ja andnud välja albumeid alates Nõukogude Liidu ajast 1987. aastast.

Moskva praegune linnapea Sobjanin nimetati ametisse ilma valimisteta 2010. aasta oktoobris pärast seda, kui tollane president Dmitri Medvedev oli ta eelkäijale Juri Lužkovi ametist vabastanud.

Viimati said moskvalased linnapead valida üheksa aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles