Türklased jätkavad proteste hoolimata valitsuse vabandusest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Istanbulis Taksimi väljakul
Meeleavaldajad Istanbulis Taksimi väljakul Foto: SCANPIX

Täna varahommikul toimusid Türgis politsei ja protestijate vahel järjekordsed kokkupõrked, sest meeleavaldajad eirasid valitsuse palvet mitu päeva kestnud rahutused lõpetada.

Politsei kasutas mitmetes suurlinnades pisargaasi ja veekahureid meeleavaldajate peal, kes keeldusid laiali minemast, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Järjekordne ametiühinguteliit teatas, et ühinevad valitsuse vastaste meeleavaldajatega ning alustavad täna streiki.

Tuhanded kogunesid täna varahommikul Istanbulis Taksimi väljakul ning karjusid väljakutsuvaid loosungeid peaminister Recep Tayyip Erdogan suunas, kes nimetas meeleavaldajaid vandaalideks ja äärmuslasteks. «Vandaalid on siin! Kus Tayyip on?» karjus rahvahulk.

Asepeaminister Bulent Arinc üritas eile pingeid maandada ning palus vabandust meeleavaldajatega jõhkralt käitunud politsei pärast. See aga ei rahustanud vihaseid meeleavaldajaid, kes on alates reedest Türgi tänavatel Erdogani vastu protesteerinud. Peaministrit nähakse Türgis autoritaarsuse võrdkujuna.  

Izmiri linnas vahistas politsei 25 inimest Twitteris, riigimeedia sõnul, eksitava ja laimava info levitamises eest, pärast seda, kui Erdogan mikroblogimise veebilehte valede levitamises süüdistas.

Meeleavaldajad, paljud neist noored, kasutavad sotsiaalmeediat demonstratsioonide organiseerimiseks ning on nurisenud sündmuste vähese kajastamise pärast peavoolumeedias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles