Võru linnapea võimalik väärtegu võeti riigikohtus menetlusse

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kaver
Jüri Kaver Foto: Valimised

Riigikohus arutab, kas Võru linnapea Jüri Kaver on rikkunud riigihangete korraldamise nõudeid. Rahandusministeeriumi hinnangul sõlmis Kaver mullu sügisel õigusvastaselt hankelepingu AS-ga Veolia Keskkonnateenused.

Vaidluse ajendiks on leping, mille linnapea allkirjastas vaatamata sellele, et riigihangete vaidluskomisjon oli tühistanud Võru linnavalitsuse korralduse. Korralduse kohaselt jättis linnavalitsus riigihanke menetluses kvalifitseerimata ühispakkujad, kirjutab Võrumaa Teataja.

Rahandusministeeriumi hinnangul rikkus Kaver riigihangete seaduses sätestatud nõudeid ja kahjustas riigihangete üldpõhimõtteid. Ühispakkujate hankemenetlusest kõrvale jätmise eest karistati Kaverit mullu 600-eurose rahatrahviga.

Tänavu veebruaris otsustas Tartu maakohus määratud karistuse tühistada. Kohus leidis, et Jüri Kaver füüsilise isikuna ei ole kohustatud järgima riigihangete seaduses sätestatud korda.

Rahandusministeerium leidis seevastu, et Võru linnapea oli kohustatud korraldama linnavalitsuse tööd selliselt, et oleks tagatud hankelepingu sõlmimine riigihangete seaduses sätestatud nõudeid järgides.

Tartu maakohtu otsus pole veel jõustunud, sest rahandusministeerium kaebas otsuse edasi riigikohtusse, mis võttis kaasuse nädala algul menetlusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles