Juhatus heitis Kristiina Ojulandi erakonnast välja, Samblik lahkus ise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kell 11 kogunes Toompeal Reformierakonna fraktsiooni ruumides partei juhatus, et arutada aukohtu otsust heita parteist välja Kristiina Ojuland ja Taimi Samblik.

Kell 14.11 Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip ütles vaid, et aukohtu seisukoht oli, et Kristiina Ojuland tuleb parteist välja heita erakonna maine olulise kahjustamise eest. Täpsemaid kommentaare lubas ta ajakirjanikele anda täna kell 15.

Kell 13.08 Juhatuse koosolekult lahkunud Ojuland rääkis ajakirjanikele, et ta tänas erakonnakaaslasi senise töö eest, kuid peaminister Andrus Ansip olevat vastanud, et tema Ojulandi ei täna. Ojuland kinnitas, et on juhatuse otsuses pettunud ja täpsustas, et tema välja viskamise põhjuseks märgiti erakonna maine kahjustamine. Kohtusse pöördumist pole ta veel otsustanud, kuid kinnitas, et peab juristidega nõu.

Maavanem Einar Vallbaum jäeti erakonda, kuna aukohus ei teinud tema väljaheitmiseks ettepanekut. Vallbaum kinnitas ka ise, et soovib Reformierakonnas jätkata. Kella 14 paiku koguneb erakonna juhatus uuesti.

Kell 13.04 Taimi Samblik otsustas ise Reformierakonnast välja astuda. Juhatus võttis teadmiseks, et Taimi Samblik oli juhatuse toimumise ajaks erakonnast välja astunud ja polnud tarvis teda välja heita.

Kell 12.49 Kristiina Ojuland väljus Reformierakonna juhatuse koosolekult. Juhatuse otsusega on ta partei maine kahjustamise pärast erakonnast välja heidetud.

Reformierakonna juhatusse kuuluvad pärast üle-eelmisel laupäeval toimunud sisevalimisi 14 liiget:

Riigikogu liige Kaja Kallas
Tartu linnapea Urmas Kruuse
Kultuuriminister Rein Lang
Rahandusminister Jürgen Ligi
Riigikogu liige Kalev Lillo
Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland
Välisminister Urmas Paet
Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus
Justiitsminister Hanno Pevkur
Riigikogu aseesimees Laine Randjärv
Riigikogu liige Valdo Randpere
Sotsiaalminister Taavi Rõivas
Riigikogu liige Jaanus Tamkivi
Peaministri büroo juht Kairi Uustulnd

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles