Ojuland: olen tõesti pettunud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ojuland ütles ajakirjanikele, et tema väljaviskamist toetasid kõik juhatuse liikmed peale ühe, kes jäi erapooletuks. Ojuland ise hääletusel ei osalenud.

Ojulandi sõnul toodi otsuse põhjenduseks erakonna maine kahjustamine, ehkki kirjalikus otsuses võib tema sõnul põhjendusi olla veel.

Ojuland ütles, et tegi juhatuse koosolekul avalduse, et tema liikmesuse Reformierakonnas otsustaks järgmine üldkogu. «See on minu üks võimalustest oma õigusi kaitsta,» lausus Ojuland ja lisas, et kaalub koos juristidega jätkuvalt ka võimalust alustada Taimi Sambliku vastu kohtuteed. «Mul on väga raske aru saada, miks erakond mind selles kõiges süüdi lavastas, jäädes uskuma Taimi Sambliku muudetud sõnu.»

«Olen tõesti pettunud, sest olen olnud selle erakonna liige 17 aastat, ma olen selle erakonna juures olnud sisuliselt tema sünnist saati ja olen nende aastate jooksul väga palju erakonna ülesehitamiseks teinud meeskonnatööd,» ütles Ojuland.

Mul on sellest kõige rohkem kahju, et kogu see pikkade aastate jooksul tehtud töö on justkui mingi suurema pahanduse varjamise nime all leidnud sellise lõpu.

«Mul on sellest kõige rohkem kahju, et kogu see pikkade aastate jooksul tehtud töö on justkui mingi suurema pahanduse varjamise nime alla leidnud sellise lõpu.»

Ojuland europarlamendist ei lahku

Ojuland andis mõista, et ei kavatse parteist väljaheitmise järel loobuda kohast Euroopa Parlamendis. «Europarlamendi mandaat kestab järgmise aasta kevadeni, siis kui uued valimised tulevad,» lausus ta.

Võimalikust ühinemisest mõne teise erakonnaga ei soovinud Ojuland veel rääkida. «Tark ei torma,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles