Vallbaum: Ojulandist on kahju ikka

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Vallbaum.
Einar Vallbaum. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Väljaheitmisest pääsenud Einar Vallbaum ütles juhatuse koosolekult väljudes, et õiglus on jalul. Tema sõnul leidis ka aukohus, et ta pole süüdi, pole teinud kellelegi ettepanekut häältega manipuleerida ega pettuses osalenud.

«Kahju on ikka, kui keegi peab kuskilt lahkuma. Kristiina on nii kaua erakonnas olnud, selge, et see on ka temale valus löök, tema lähedastele valus löök ja ka paljudele erakonnakaaslastele valus löök,» ütles Vallbaum.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk ütles ajakirjanikele, et aukohus hindas kogutud materjale ja ütlusi kogumis ning Vallbaumi osas ei tuvastatud otsest seotust valimispettusega, seepärast otsustati teda erakonnast mitte välja arvata.

«Muu hulgas ütles (Vallbaum – toim.) ka seda, et kui esimesed väidetavad hääletusrikkumised aset leidsid, siis oli ta äsja erakonda astunud, ta ei olnud teadlik, mida Reformierakonna sisevalimised endast kujutavad, ja ka nendest tehnilistest võimalustest ei olnud ta enda sõnul teadlik,» rääkis Kukk.

Peasekretäri sõnul jätkab Reformierakonna juhatus hääletuspettusega seotud küsimuste arutamist täna pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles