Türgi meeleavaldajad nõuavad politseijuhtide tagandamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punase kleidiga naine, keda ründab politseinik, sai Türgi protestide sümboliks.
Punase kleidiga naine, keda ründab politseinik, sai Türgi protestide sümboliks. Foto: SCANPIX

Türgi meeleavaldajate esindajad nõudsid täna valitsuselt Istanbuli, Ankara ja teiste linnade politseijuhtide tagandamist poliitiliste protestide vägivaldse mahasurumise eest.


«Me nõuame, et need politseijuhid, kes on süüdi vägivallas ja surves, vallandataks,» ütles meeleavaldajate kõneisik pärast asepeaminister Bülent Arınçiga kohtumist Ankaras ajakirjanikele, ja luges ette võimude esitatud nõudmiste nimekirja.

Nimekiri sisaldab nõuet vabastada kõigi valitsusvastaste meeleavalduste vältel vahistatud inimesed ja keelata politseil demonstrantide vastu pisargaasi kasutada, sest selle läbi on mitu inimest kannatada saanud.

«Valitsuse sammudest sõltub, kuidas asjad edasi arenevad,» ütles Istanbuli arhitektide liidu esindaja Eyüp Mumcu.

Türgi suuremates linnades on tuhanded erinevate ametiühingute liikmed alustanud protestistreiki meeleavaldajate toetuseks.

Pingete leevendamiseks vabandas Arınç eile kannatada saanud meeleavaldajate ees.

Rahutused said alguse reedel Istanbulis Taksimi väljaku pargis, kuhu meeleavaldajad olid kogunenud protestima ostukeskuse ehitamise plaani vastu. Politsei kasutas demonstrantide laialiajamiseks vägivalda ja see vallandas protestilaine, mis levis ka teistesse Türgi linnadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles