Ansip: Eesti on alati toetanud Läti püüdlusi ühineda euroalaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Toomas Huik

Eesti on alati toetanud Läti püüdlusi ühineda euroalaga 2014. aasta alguses, seega on positiivne konvergentsiaruanne hea uudis, kommenteeris peaminister Andrus Ansip.

«Läti täitis eurole üleminekuks vajalikud tingimused tänu arukale majandus- ja rahanduspoliitikale. Olen kindel, et ühinemine euroalaga teeb Läti riigi investoritele veelgi atraktiivsemaks,» kommenteeris Ansip BNSile.

«Eestile oli euroalaga ühinemine väga õige otsus, seda kinnitab järjest kasvav inimeste toetus eurole. Ühisraha on suurendanud meie majanduskeskkonna usaldusväärsust ning tugevdanud ettevõtjate kindlustunnet,» lisas peaminister.

«Ma olen veendunud, et ka Lätile tõuseb sellest suur kasu. Euro kasutuselevõtt meie lõunanaabrite juures annab kahtlemata uut hoogu ka Eesti ja Läti omavahelises läbikäimises,» nentis Ansip.

Euroopa Komisjoni ja Euroopa Keskpanga hinnangute kohaselt on Läti valmis euroalaga liitumiseks, öeldakse komisjoni ja keskpanga konvergentsiotsustes, mis koostati Läti valitsuse taotlusel.

Euroopa Keskpanga hinnangul vastavad Läti näitajad küll lähenemiskriteeriumides toodud kontrollväärtustele, kuid Läti majandusliku lähenemise pikemaajaline jätkusuutlikkus on murettekitav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles