Hollandi valitsus peab marihuaanakohvikute omanikele hüvitist maksma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepikohvik Hollandis.
Kanepikohvik Hollandis. Foto: SCANPIX

Hollandi kohus otsustas kolmapäeval, et valitsusel tuleb maksta hüvitist marihuaanakohvikute omanikele, kes narkoturismi vastaste meetmete tõttu on kahju kannatanud.

Samas leidis Haagi ringkonnakohus nn kohvipoodide omanike meelehärmiks, et võimude teised sammud, millega püütakse takistada välismaalastel Hollandist kanepit osta, on igati seaduslikud.

Kohus ütles, et Lõuna-Hollandi kohvipoodide muutmine piiratud liikmeskonnaga eraklubideks ei peletanud eemale mitte üksnes välismaalasi, vaid ka hollandlastest kliente, ja nõudis kohvikuomanike kahjude hüvitamist. Summade suurus tehakse teatavaks hiljem.

Haagi kohtu otsus on järjekordne etapp võimude ja kohvikuomanike kohtulahingus. Valitsus tahab, et marihuaanat müüdaks ainult kohalikele elanikele, kohvikuomanikud nõuavad aga õigust müüa leebet uimastit igale soovijale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles