Mustlased tülitavad kuressaarlasi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viimastel päevadel on Kuressaare tänavatel näha liikumas mustlasi, kes tülitavad kodanikke ja küsivad kurt-tummade toetamise ettekäändel neilt raha.

«Mind pidas üsna julmalt kinni noor tumedavereline naine. Ta ei rääkinud midagi, vaid viskas mulle pliiatsi ja mapi näppu ning käskis allkirja kirjutada. Ühtlasi andis ta mõista, et andku ma talle kümme eurot,» vahendas läbielatut üks saarlanna ajalehele Meie Maa.

Kui tülitatav keeldus, hakkas mustlane sõrmedega talle väiksemaid summasid näitama, küsides nii kaks eurot ja neli eurot. «Ta ei leppinud sellega, et mul raha pole. Lõpuks, kui ta sai aru, et minu käest ei ole tal midagi saada, vaatas ta mind pealaest jalatallani vihkava pilguga üle. Hakkasin teda lausa kartma,» sõnas tülitatu.

Hetk hiljem ruttas mustlane ühe teise naise juurde, kes samuti raha ei andnud. «Päris hirmus, et need mustlased siin niimoodi inimesi traumeerivad. Mina küll ei usu, et too naine kurt-tumm on,» lausus naine Meie Maale.

Ka Saare politsei sai teisipäeval teate Kuressaares inimesi tülitanud kolme mustlase kohta. Kriminaalmenetlust alustatud ei ole, sest seni puuduvad andmed kellegi kuriteo ohvriks langemise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles