IRLi heidutab Rahvaliidu maine

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Rahvaliit.
Eestimaa Rahvaliit. Foto: .

Täna koguneb Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu arutamaks Rahvaliidu kaasamist koalitsiooni. Tegutseda tuleb kiiresti, kuid mitmed IRLi liikmed on hakanud kahtlema, kas Rahvaliit ikka osutub päästerõngaks.




«Rahvaliidu juhid ei ole ennast siiamaani vastutustundlike ja korralike inimestena näidanud ja nad on kahjustanud oma erakonna mainet,» lausus IRLi volikogu liige Andres Ammas. «Seetõttu ei peaks Rahvaliitu koalitsiooni kaasama.»



Nende kaasamine kahjustaks Ammase väitel omakorda tulevase koalitsiooni mainet ning see ei tõstaks rahva usaldust valitsuse vastu, eriti kui Rahvaliit saab vastutusrikkad rahandus- ja siseministri koha.



Samas avaldas riigikogu liige Trivimi Velliste arvamust, et praeguses olukorras tuleb riigil teha valikuid halva ja veel halvema vahel ning otsused tuleb langetada kiiresti. Tema hinnangul praegu ideaalseid lahendusi lihtsalt pole.



Nii Velliste kui Ammas pidasid üheks võimaluseks kaasata hoopis rohelised.


IRLi Tallinna piirkonna juht Andres Herkel märkis, et ta on plaanitava koalitsiooni osas väga kahtlev. «See lepe ei pruugi anda Eestile oluliselt selgemat lahendust,» nentis Herkel.



IRLi Saaremaa piirkonna juhi Tarmo Kõutsi sõnul ei saa riigi huvides piirduda vähemusvalitsusega. Rahvaliiduga ei ole tema sõnul esile kerkinud nii erinevaid arusaamu, mis koostöö välistaksid. Kõuts märkis, et riiklikud huvid peavad olema erakondlikest tähsamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles