Vladimir Putin lahutas abikaasast

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir ja Ljudmilla Putin.
Vladimir ja Ljudmilla Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin teatas, et lahutas abikaasast Ljudmilla Putinist.

«See oli meie ühine otsus, meie abielu on lõppenud. Me näeme teineteist nii harva ja kummalgi on oma elu,» ütles president. «Kogu mu tegevus, minu töö tähendab avalikkust, täielikku avalikkust. Ljudmilla Aleksandrovna on täitnud kohustust kaheksa, isegi üheksa aastat.»

Putini abikaasa Ljudmilla kordas mehe sõnu – otsus oli ühine. Ljudmilla lisas, et abielu lõppes peamiselt põhjusel, et nad näevad teineteist väga harva.

«Vladimir Vladimirovitš on täielikult oma töösse sukeldunud, meie lapsed on täiskasvanud, igal ühel neist on oma elu. Oleme olukorras, kus igal meist on oma elu. Ja on tõsi, et mulle ei meeldi avalikkus.»

«Jääme igavesti väga lähedasteks,» lisas Putina. «Olen Vladimir Vladimirovitšile väga tänulik, et ta mulle toeks oli.»

Abielupaar teatas otsusest Venemaa telekanali Rossija-24 vahendusel pärast balletietendusel käimist.

Briti ajaleht The Telegraph kirjutas eile, et Vladimir Putini abikaasa Ljudimilla on juba aastaid elanud Eesti piiri lähedal Petseri kandis rohkem kui miljon eurot maksvas riigile kuuluvas villas.

Ljudmilla (neiupõlve nimega Škrebneva) abiellus Vladimir Putiniga 1983. aasta juulis, seega oleks neil sel aastal täitunud 30. abieluaasta.

Neil on kaks tütart – Maria ja Jekaterina.

Vladimirit ja Ljudmillat nähti viimati koos mullu mais, kui Putin andis ametivande.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles