Saare endisele maavanemale ei sobi rajatav kopteriväljak

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvekopter.
Piirivalvekopter. Foto: Küllike Rooväli

Lennuamet on Kuressaare haigla tarbeks rajatava kopteriväljaku projektile küll heakskiidu andnud, kuid seal läheduses kinnistut omav eksmaavanem Toomas Kasemaa süüdistab asjaosalisi seaduse rikkumises.

Lennuamet andis välja kopteriväljaku kooskõlastuse tingimusel, et seda kasutatakse üksnes meditsiini- ja hädaabilendudeks, kirjutab Saarte Hääl.

Toomas Kasemaa, kellel on kavandatava kopteriväljaku lähistel kinnisvara, teeb detailplaneeringu seevastu pihuks ja põrmuks. Tema arvates ei ole täidetud seadust ning on jäetud määramata ja planeeringule lisamata lennukoridorid. Kui inimesed neid ei tea, ei saa nad Kasemaa sõnul ka adekvaatselt hinnata, kuidas muutub nende elukvaliteet pärast väljaku rajamist.

Kasemaa arvab, et linnavalitsuse väited ümberkaudsetele maaomanikele, et kopteriväljaku rajamine ei too kaasa mingeid kitsendusi, pole tõesed. Ta leiab oma vastuväidetes detailplaneeringule mitmeid näiteid, kus madal lennukoridor võib segada maaomanike ettevõtmisi. Sealhulgas ka näiteks Põduste jõe sillal jalutamist, kus tema hinnangul on lennukoridori kõrgus vaid 0,8 m.

Kasemaa väidab ka, et juba praegu rikuvad Kuressaare linnavalitsus ning politsei- ja piirivalve lennusalk seadust, kui kopter haigla lähedal maandub.

Samuti muretseb endine maavanem mürataseme pärast. Tema kinnitusel ületab kopteri ülelend ja maandumine igasuguse lubatud mürataseme.

Toomas Kasemaa sõnul ei ole linnavalitsus ilmutanud ka head tahet erinevatele küsimustele lahenduse leidmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles