Õiguskantsler palub politseil lasta kinnipeetutel magada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei arestikamber
Politsei arestikamber Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Politsei- ja piirivalveameti Viljandi arestikambrit kontrollinud õiguskantsler tegi soovituse kambri valgustussüsteemi muutmiseks nii, et oleks tagatud tõhus järelevalve, kuid see ei segaks kinnipeetute und.

Märtsis tehtud etteteatamata kontrollkäigu ajal Viljandi arestikambrisse ütlesid õiguskantsleri nõunikele peaaegu kõik kinnipeetud, kellega vesteldi, et kambri valgustus on öösiti liiga intensiivne ning seal võiks olla spetsiaalne öövalgustus või võimalus valgustugevust reguleerida, vahendab Õhtuleht kontrollkäigu kokkuvõtet.

Kambrite kontrollimine kinnitas kinnipeetute sõnu.

Kontrollkäigu järel esitati Lõuna prefektile ka soovitus varustada kambrid isiku kinnipidamise seisukohalt olulisemate õigusaktide ja nende venekeelsete tõlgetega või võimaldada kinnipeetu palvel tal nimetatud aktidega mõistliku aja jooksul tutvuda. Samuti tuleks õiguskantsleri hinnangul muuta Viljandi arestikambri senist praktikat, fikseerides ka nende kinnipeetute terviseseisund, kes saabuvad mõnest teisest kinnipidamiskohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles