Taliban võttis vastutuse seitsme grusiini tapmise eest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auvahtkond, mis võttis 16. mail Thbilisis vastu 13. mail Helmandis langenud kolme sõduri surnukehad.
Auvahtkond, mis võttis 16. mail Thbilisis vastu 13. mail Helmandis langenud kolme sõduri surnukehad. Foto: SCANPIX

Taliban teatas täna, et nemad korraldasid eile Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis Now Zadi piirkonnas seitsme Gruusia sõduri elu nõudnud ja veel üheksat vigastanud plahvatuse.


Gruusia kaitseväe teatel plahvatas pomm sõdurite veoki all ajal, kui nad olid oma baasist väljas. Rünnaku pani toime suitsiiditerrorist.

Kuigi vaid paari aasta eest NATO rahvusvaheliste julgeolekuabijõududega (ISAFiga) liitunud Gruusia on Afganistani sõjas kaotanud kokku 30 sõdurit, oli see suurima ohvritearvuga üksik intsident. Langenute vanused olid vastavad 21, 22, 23, 25, 26, 29 ja 32 aastat. Gruusia kaitseväe juhataja Irakli Dzneladze kinnitusel ühegi vigastada saanu elu ohus pole.

Praeguse seisuga teenib Helmandis USA väejuhatuse all kaks grusiinide pataljoni, lisaks on Gruusial veel kuni 50 kaitseväelast Kabulis. 1570 sõduriga on Gruusia praegu rahvaarvu kohta suurim Afganistani panustaja, numbri poolest on nad suurimad NATOsse mittekuuluvate ISAFi riikide seas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles