Riik laseb kordonil laguneda

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ninasi küla Peipsi järve ääres.
Ninasi küla Peipsi järve ääres. Foto: kaart.postimees.ee

Poolteise aasta jooksul Ninasi piirivalvekordonit tulutult müüa püüdnud siseministeerium keeldub seda Ida-Virumaa Lohusuu vallale külastuskeskuse jaoks andmast, lastes hoonetel laguneda.

Juba kaks aastat enne seda, kui piirivalvurid sügisel 2007 Ninasi kordonist Mustveesse üle kolisid ja hooned tühjaks jätsid, hakkas Lohusuu vallavalitsus kordonihooneid endale taotlema, et rajada sinna külastuskeskus, kus lisaks majutusvõimalustele ka kohalikke kultuuriväärtusi hoida ja tutvustada, kirjutab Põhjarannik.

Siseministeerium otsustas kordoni hoopis kolmeks lahutada ja iga hoone eraldi enampakkumisele panna.

Kui kordoni elamule õnnestus juba esimesel katsel alghinnast peaaegu kaks korda kallimalt uus omanik leida, siis viimati viljahoidlana kasutusel olnud endine kultuurimaja ja kordonihoone ehk endine hobupostijaam ei ahvatle ostjaid ka pidevalt alaneva hinnaga (1,6 miljonilt kroonilt on hind neljandal katsel kukkunud 815 000 kroonile).

Kahel viimasel enampakkumisel pole mitte keegi kordoni vastu huvi tundnud ja Lohusuu vallavanem Urmas Soosalu hinnangul on huvipuudus mõistetav, sest hoonete juures on nii vähe maad, et korralike juurdepääsuteedegi rajamisega on raskusi, parklast rääkimata.

Vald tahaks kordonit jätkuvalt endale, aga raha selle ostmiseks ei ole, kuid ministeerium pole hoonete vallale andmist isegi kaalunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles