Ansip: kuritegusid pannakse toime ja pannakse ka edaspidi

Andres Einmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parlamendierakondade pead kogunesid Kadriorgu presidendi arutelule.
Parlamendierakondade pead kogunesid Kadriorgu presidendi arutelule. Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakonna esimees Andrus Ansip ütles täna pärast parlamendierakondade juhtide kohtumist president Toomas Hendrik Ilvesega Reformierakonna sisevalimiste pettust kommenteerides, et kuritegusid pannakse toime ka demokraatlikes ühiskondades ja paraku pannakse kuritegusid toime ka edaspidi.

«Elus on nii, et kuritegusid pannakse ikka toime, pannakse toime ka demokraatlikes ühiskondades. Paraku tuleb tunnistada, et neid pannakse toime ka tulevikus. Oluline on see, kuidas neile kuritegudele reageeritakse. Kui nendele ei reageerita adekvaatselt, siis on tõepoolest demokraatia ohus. Ma leian, et praegu on Reformierakond reageerinud adekvaatselt ja seega demokraatia ohus ei ole,» ütles Ansip Kadriorus ajakirjanikele.

Ansipi sõnul oli Reformierakonna reaktsioon tekkinud kriisile kiire ja adekvaatne.

«Möödunud teisipäeval saime Eesti Ekspressilt informatsiooni viie võimaliku identiteedivarguse kohta. Me reageerisime kohe, kontakteerusime nimetatud isikutega, kontrollisime logifaile, avastasime, et võimalikke pettusi on toime pandud rohkem üle 30. Kontrollisime 2011. aasta valimiste kontrollimise järel ka 2013. aasta siseveebi hääletuse logifaile, avastasime samasuguse mustri ja leidsime 39 pettust. Väga hoolikalt kontrollisime kõiki ajalehe kaudu Reformierakonnani jõudnud kahtlusi ja kaebusi, enamikus on nad osutunud alusetuks, mõned on olnud põhjendatud. Juba eile tuli informatsioon Viljandist sealse pettuse kohta, Võru pettuse kohta on praegu informatsioon kõigile kättesaadav, tõsi, see oli ka seotud Lääne-Virumaaga ja Brüsseliga, kuid me oleme reageerinud kiiresti ja leian, et nii sellises situatsioonis üks erakond käituma peabki,» ütles Ansip.

Reformierakonna esimehe sõnul ei üldistaks ta Reformierakonnas toimunud valimispettuse juhtumit teistele erakondadele. Ta avaldas tänu ajakirjandusele, kes on juhtinud tähelepanu juba kolmes erakonnas toimunud pettustele. «Meie erakonna reaktsioon tähelepanu juhtimisele on praegu kõigil värskelt meeles. Ilmselt me saame näha veel mõne erakonna reaktsiooni,» ütles Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles