Ojuland intervjuus TV3-le: Reformierakonna allakäik algas Ansipi esimeheks saamisega

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakonnast välja heidetud Kristiina Ojuland ütles intervjuus TV3-le, et Reformierakonna moraalne allakäik sai alguse Andrus Ansipi saamisega esimeheks ning ta kavatseb kindlasti pöörduda kohtusse.

«Tegemist on ülitõsise juhtumiga viimase 20 aasta ajaloos ja seda ka seetõttu, et see kõik on ammu ületanud Eesti piire. See uudis on levinud üle maailma. Ka Euroopa Parlamendis tuntakse muret. Eilsel kolleegidega kohtumisel oli väga palju küsimusi võimalikest rikkumistest ja kuidas on see kõik üldse toimuda saanud, et juhtiva erakonna süsteemis on eksisteerinud manipuleerimist võimaldav e-hääletamise süsteem ja juba aastaid,» rääkis Ojuland TV3 «Seitsmestele uudistele.

Ojuland sõnas, et ta juba näeb ette, et teda püütakse lavastada süüdi ka kõikides teistes manipulatsioonides.

«Väita, et hääled tulid mulle, on absurdne, sest hääletussüsteem on salajane. Eesti vabariigis toimuvad hääletused on salajased ja mitte keegi ei saa väita, kellele millised hääled läksid,» selgitas Ojuland ja lisas, et inimesed, kes on häälte temani jõudmist kinnitanud, on erakonna peakontori poolt ära hirmutatud.

«Eile hilisõhtul sõitis peakontor koos IT-meestega Võrru. Võru arendusjuht on öelnud, et teda sunniti seda tegema. Hommikust saadik on šantažeeritud minu assistenti Brüsselist Anu Kikast. Ma olen sunnitud võtma kasutusele meetodid ja pöörduma Belgia politsei poole. Talle on öeldud, et ta ikka mõtleks selle peale, et tema noor elu on ees ja et ehk tal tuleb ikka midagi meelde,» ütles Ojuland.

Ojuland ütles, et jääb kindlaks selles, et erakond peab kutsuma kokku erakorralise üldkogu ja tuleb läbi viia uued, õiged, õiglased ja vabad valimised ilma manipulatsioonideta.

«Oleme jõudnud ajajärku, kus tekib suuri küsimusi, kas Ansip ei peaks hakkama vastutust võtma, sest manipuleeriv süsteem on toimunud läbi mitmete valimiste. Kuidas on võimalik, et erakonna esimees ei tea, mida peakontoris tehakse? Peakontorile alluvad kõik arendusjuhid üle Eesti, nad saavad korraldusi ja töökäsklusi otse peakontorist,» rääkis Ojuland.

Ojulandi arvates vajab erakond õige pea ja ruttu ka uut esimeest, kes suudaks erakonna maine taastada ja eluga edasi minna.

«Minu meelest sai Reformierakonna moraalne allakäik alguse Ansipi saamisest erakonna esimeheks. Sellest ajast on hakanud domineerima üks tõde ja see on Ansipi ja tema lähikonna tõde. Teistele on üldiselt antud soovitus, et kui olete vait, siis olete toiduahelas, kui on oma arvamus, siis olete kusagil mujal,» ütles Ojuland.

Ojuland kinnitas, et läheb asjaga kindlasti kohtusse, aga praegu ei oska ta veel öelda, mitu hagi ja kuidas täpselt need esitatakse.

«See asi peab saama lahenduse ka Eesti vabariigi kohtus, sest ma usun sellesse, et kohus on siiski meil mittemanipuleeritav. Ma ei usu, et Reformierakonna esimehe sõrmed ulatuvad meie kohtusüsteemi mõjutama. Ma lähen õigluse teed,» ütles Ojuland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles