Loomakaitsjad: Harju veterinaarkeskus ignoreeris kaebusi elevandi kohta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narvas Joaoru rannas suri reedel tsirkuseelevant.
Narvas Joaoru rannas suri reedel tsirkuseelevant. Foto: Lugeja pilt

MTÜ Loomade Nimel koostab peatselt avalduse, millega mõistetakse hukka Harjumaa veterinaarkeskuse tegevus, sest see ei soostunud elevant Medi probleeme uurima.

Täna Narvas Joaoru rannas surnud Lauri Viikna tsirkusetuuri elevant Medi suri veterinaari hinnangul südamepuudulikkusse, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

MTÜ Loomade Nimel esindaja Kristiina Mering ütles, et Harju veterinaarkeskus oli viimastel nädalatel nii Eesti kui Saksmaa loomakaitsjatelt ja lisaks ka Austria saadiku abikaasalt saanud mitmeid murelikke teateid, et elevant Medi tervis ei ole enam kõige parem.

«Tegu on loomaga, kelle lont on osaliselt halvatud ning kelle isolatsioonis pidamise näiteks Saksa veterinaaramet on täiesti keelustanud. Kõike seda kokku arvestades on äärmiselt kummaline, et miks Harju veterinaarkeskus ei reageerinud neile kaebustele ja kasutas pidevalt venitamise ja probleemi ignioreerimise taktikat,» ütles Mering.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles