Juku-Kalle Raid võeti Karjalas vahi alla

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid Karjalas rahvakongressil.
Juku-Kalle Raid Karjalas rahvakongressil. Foto: Erakogu

Rahvasaadik Juku-Kalle Raid ja Jaak Prozes viidi Karjala rahvakongressilt otse politseisse, et «täpsustada mõningaid dokumentide ja viisadega seotud küsimusi».

«Vaevalt jõudsime Jaak Prozesega jõuda Prääsale (Prjaža, Prjažki rajon) Karjala rahvakongressile, kus pidin kõnelema, kui hakkas pihta mingi jama. Otse kohvitassi, tikuvõileiva ja kongressi kava tagant meid arreteeritigi. Oli täitsa huvitav, et miks ja nii edasi. Aga kinni pandi midagi muud ütlemata, kui et «peame täpsustama mõningaid küsimusi teie dokumentide ja viisade asjus»,» kirjutas Raid on Facebooki lehel.

«Selgitasin miilitsatöötajatele nagu pikatoimelistele tolvanitele väga aeglaselt, et mul on diplomaatiline pass ja viisat seega pole vaja. Ja et seetõttu ei tohiks tekkida mingeid «küsimusi viisa asjus». Ja et meid on siia ametlikult kutsutud. Miilits pani pea viltu, vidutas silmi, lükkas mütsi ebanormaalse kraadi all kuklasse ja ütles tõsiselt: «Seda enam»,» jutustas Raid.

Raidi arvates taheti blokeerida nende etteastet ja sõnavõttu ning pärast selgus, et nii oligi.

Mehed viidi miilitsasse ning passid võeti neilt ära. «Kokku jõudsime siiski istuda vaid 45 minutit, kuna teatasin, et täpselt tunni aja pärast peale kinnipidamist asun rahvusvahelist skandaali õmblema, ilma niidi ja nõelata sealjuures.»

Ühel hetkel saabus Karjala kuberneri parem käsi, Prjažki oblasti administratiivjuht Konstantin Georgievitš Gusev, vabastas Raidi ja Prozese viivitamatult korravalvurite küüsist, palus ette ja taha vabandust ning teatas otsekui muuseas: «Nii. See on nüüd läbi. Muutume jälle heatujuliseks!»

Facebooki kasutajad saavad Juku-Kalle Raidi mahlakat teksti täies pikkuses lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles