Leisis alustab gümnaasiumis vaid käputäis noori

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kuigi sügisel alustab Saaremaal Leisi keskkooli gümnaasiumiosas vaid neli-viis õpilast, kinnitab direktor Tõnu Erin, et vähemalt lähiaastail gümnaasiumiosa jätkab.

«Kui õpilased arvavad, et nad jätkavad meie gümnaasiumis, ja volikogu on otsustanud gümnaasiumiosa alles jätta, siis see ka jääb,» ütles Erin Saarte Häälele.

Nimelt otsustas Leisi vallavolikogu veebruarikuus, et vaatamata õpilaste arvu vähesusele gümnaasiumiosa koolis siiski säilib. «Seda, kui palju neid õpilasi peaks olema, üldse ei arutatudki,» märkis Erin. «Mis saab haldusreformi korral, eks see ole siis näha.”

Erin prognoosis, et järgmistel aastatel on kümnendikke juba rohkem, sest põhikooli vanemates klassides on juba 16–18 õpilast.

Saaremaa ühisgümnaasiumi direktor Viljar Aro avaldas Saarte Häälega vesteldes kahtlust, kas vaid käputäie õpilastega gümnaasiumiosa jätkamine on ikka mõistlik.

«Eks see kohati tõesti ebamõistlik ole,» möönis ka Tõnu Erin. «Ega see ka ratsionaalne ole, aga kohaliku kogukonna valik on selline ja kui kogukond tahab gümnaasiumi ülal pidada, siis seda ka tehakse.»

Kuressaare abilinnapea Tiina Talvi teatas oma kirjas haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoole, et vajadusel on Kuressaare valmis vastu võtma ka nende maakoolide õpilased, kus gümnaasiumiosa suletakse.

Kui Leisist tuleks gümnaasiumiossa ka seitse-kaheksa või kümme õpilast, mahuksid nad Viljar Aro sõnul Kuressaare kahte gümnaasiumi nii lahedasti ära, et ei saaks arugi, nagu oleks midagi muutunud. «Ka need, kes lähevad Orissaares 10. klassi, mahuksid linna koolidesse ära,» lisas Aro.

Saaremaal annavad gümnaasiumiharidust lisaks Saaremaa ühisgümnaasiumile, Kuressaare gümnaasiumile, Leisi keskkoolile ja Orissaare gümnaasiumile ka Kuressaare täiskasvanute gümnaasium ja Kuressaare ametikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles