Afganistani sõduri vormis mees tappis täna kaks USA sõdurit ja ühe tsiviilisiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani armee (ANA) sõdurid osalevad õppustel Herati väljaõppekeskuses.
Afganistani armee (ANA) sõdurid osalevad õppustel Herati väljaõppekeskuses. Foto: AFP / Scanpix

Kolm rahvusvaheliste vägede sõdurit ja üks tsiviilisik hukkusid täna Afganistanis kahes erinevas rünnakus, millest üks võib olla nn sisetöö. 

Afganistani armee vormi kandev mees tappis täna riigi idaosas kaks NATO juhitava missiooni sõdurit ja ühe tsiviilisku ning lääneosas hukkus rünnakus soomukile üks Itaalia sõdur.

Ameeriklased tapeti Pakistani piiri lähedal asuvas Paktika provintsis, kus Afganistani rahvusliku armee (ANA) vormi kandev mees avas rahvusvaheliste vägede pihta tule, millele vastati samaga. Siiani pole täpsustatud, kas tulevahetuses hukkus veel keegi.

Sõjaväeametnikud Kabulis ütlesid, et kõik kolm hukkunut olid Ameerika päritolu, kaks neist sõdurid ning üks tsiviilisik.

Kolmas sõdur hukkus Afganistani lääneosas, kus rünnati kohalikke relvajõude treenimast tulnud Itaalia sõdurite Lynx soomukit.  Soomukis olnud sõduritest üks hukkus ning kolm said vigastada.

Ansa uudisteagentuuri andmetel oli ründajaks granaadiga Afganistani sõduri vormis mees, ent see versioon pole kinnitust leidnud.

Juhtunut uuritakse veel, ent Rooma teatas, et rünnaku panid toime vaenulikud väed.

Rahvusvahelised julgeolekuabijõud (ISAF) on püüdnud võtta kasutusele mitmeid meetmeid, et takistada selliste nö siserünnakute toimumist. Viimane sarnane juhtum leidis aset pisut enam kui kuu tagasi.

Sõltumatu veebilehe icasualties andmeil on Afganistanis tänavu surma saanud 85 rahvusvaheliste vägede võitlejat. Mullu langes riigis 402 koalitsioonivägede sõdurit.

Afganistani sõjaväes on langenute arv viimase kahe aasta jooksul tõusnud 15-20 protsenti, ütlesid ametnikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles