Putin läheb Soome koos 100-liikmelise saatjaskonnaga

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Tarja Halonen eelmise aasta juulis Hantõ-Mansiiskis.
Vladimir Putin ja Tarja Halonen eelmise aasta juulis Hantõ-Mansiiskis. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa peaminister Vladimir Putin sõidab kolmapäeval Soome koos 100-liikmelise saatjaskonnaga.


Neist paarkümmend kuulub esindusdelegatsiooni, ülejäänud hoolitsevad näiteks kohtumiste korralduse ja turvalisuse eest, kirjutab STT.

Ühepäevase visiidi teemadeks on keskkonnaküsimused, Nord Streami gaasitorustik, metsatööstuse probleemid ja piiriületus ning transport.

«Alguses toimub peaministrite omavaheline kohtumine. Hiljem minnakse üle laiemale, delegatsioonide vahelisele vestlusele. Programm on väga tihe, läbi vaadatakse palju erinevaid teemasid,» rääkis kantsler Esko Hamilo.

Soome võpatas mai keskel, kui Vene tolliamet tegi ettepaneku viia konteinerite vedu raudteele ja Venemaa oma sadamatesse.

Soome väitel tekiks seetõttu ummikud vene piirile ja tollipunktidesse, muudatus seaks ohtu tuhandeid töökohti ning oleks vastuolus Maailma Kaubandusorganisatsiooni põhimõtetega.

Soome Panga ökonomisti Seija Lainela kinnitusel on konteinerite vedu põletav teema peaministrite kohtumisel.

Kuna Nord Streami gaasitorusiku ehituse algus vajab Soome toetust, siis võtab Putin ka selle teema üles.

Soome keskkonnaministeerium töötab alles läbi keskkonnamõjude raportit ja peaks oma seisukoha avaldama juuli alguses. Selle, kas torustik võib hakata kulgema läbi Soome majandusvete, otsustab lõplikult valitsus sügise hakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles