Eesti sõdureid aidanud tõlk Omar ei vasta Suurbritannia abi tingimusele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nato sõdur ja Afganistani lapsed
Nato sõdur ja Afganistani lapsed Foto: SCANPIX

Suurbritannia avalikustas sel nädalal abipaketi, mida pakutakse Briti ja ka Eesti sõdureid Afganistanis aidanud inimestele, kuid Eesti sõduritega koos töötanud tõlk Omar ei vasta abi tingimusele, mille kohaselt pidi inimene brittide palgal olema detsembris 2012 või hiljem.

Muu hulgas lubatakse tõlkidele ja nende lähisugulastele varjupaika Suurbritannias, soodustusi ning abi töö leidmisel, vahendab ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Meie sõduritega koos töötanud tõlk Omar, kellele Eesti riik keeldus varjupaika andmast, tunneb huvi, kuidas Briti paguluspaketiga ühineda.

«Mind huvitab selle Briti programmi juures, kus ma saaksin selleks avalduse teha,» ütles ta ja lisas, et on sunnitud Afganistanist igal juhul lahkuma, sest kardab, et pärast 2014. aastat tuleb Taliban taas võimule.

Omari jaoks võib Briti valitsuse pakett tähendada halba uudist, sest selle abile kvalifitseeruvad vaid need, kes olid Briti valitsuse palgal 19. detsembril 2012, kui Briti peaminister teatas vägede väljaviimisest, Omar aga töötas tema enda kinnitusel eestlastega 2011. aasta juulist 2012. aasta septembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles