Postimehe lugejad toetavad ülekaalukalt Helme seisukohti

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rassism teeb muret mitmel pool maailmas..
Rassism teeb muret mitmel pool maailmas.. Foto: AFP / Scanpix.

Postimehe gallupi tulemus näitab, et enam kui kaks kolmandikku hääletanud lugejatest jagavad EKRE poliitiku Martin Helme eitavat suhtumist immigrantidesse ja mustanahalistesse.

11 077st hääletanust tunnistas 70 protsenti, et on Helmega ühte meelt. Vaid 30 protsenti ütlesid, et ei jaga sellist suhtumist.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige Martin Helme ütles üle-eelmisel nädalal Tallinna Televisiooni jutusaates, et Eesti immigratsioonipoliitika peaks lähtuma põhimõttest «kui on must, näita ust!».

Helme põhjendas oma seisukohti sellega, et mistahes värviliste immigrantide riiki lubamine toob kaasa suured sotsiaalsed probleemid.

«Siis tehakse neile Virumaale keskus, nad hakkavad seal kohalikes külades käima varastamas, rüüstamas, vägistamas - sest täpselt seda nad teevad, muud nad ei teegi – ja siis räägitakse meile, millised rassistid kohapeal on ja nendega läbi ei saa. Milleks meile sellist jama?» leidis Helme.

Omad on need, kes on siin. Võõrad on need, kes pole siin.

«Omad on need, kes on siin. Võõrad on need, kes pole siin. Eesti demograafiline olukord ei luba Eestisse rohkem inimesi sisse lasta.»

Helme rassistlikud sõnavõtud pälvisid inimõiguslaste üksmeelse hukkamõistu. Sõnavõttu taunis ka riigikogu inimõiguste saadikurühm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles