Vene diplomaat keeldus Kõlvarti kohtuasjas tunnistusi andmast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa saatkonna juhtimisel tegutseb Eestis Venemaa Kaasmaalaste Koordinatsiooninõukogu.
Venemaa saatkonna juhtimisel tegutseb Eestis Venemaa Kaasmaalaste Koordinatsiooninõukogu. Foto: Toomas Huik / Postimees

Venemaa suursaatkonna 3. sekretär Juri Tsvetkov ei kavatse kohtus Tallinna keskerakondasest abilinnapea Mihhail Kõlvarti ja noorteühingu Avatud Vabariik juhatuse esimehe Jevgeni Krištafovitši vaidluses tunnistusi anda.

Vene saatkonna pressiatašee Maria Šustitskaja ütles BNSile, et diplomaat on otsustanud kohtuistungil mitte osaleda ning teavitas sellest eelmisel nädalal Eesti välisministeeriumi.

«Tuginedes Viini konventsioonile ja Eesti tsiviilkohtumenetluse seadustikule, otsustas Vene diplomaat Juri Tsvetkov nimetatud kohtuistungil mitte osaleda. Venemaa saatkond saatis vastava noodi koos varem saadud tõlkekoopiaga kohtumäärusest 4. juunil Eesti välisministeeriumile, et viimane tagastataks saatjale,» on öeldud Vene saatkonna avalduses.

Harju maakohus ootab Tsvetkovi teisipäeval andma tunnistusi Kõlvarti ja Krištafovitši vaidluses.

Keskerakondlane Kõlvart peab oma au teotavaks väidet, et ta on Vene saatkonna kontaktisik. Ta nõuab kohtu kaudu Krištafovitšilt viimase blogis avaldatud ja Kõlvarti hinnangul valede andmete ümber lükkamist, et Kõlvart omas tihedaid sidemeid kuritegeliku maailmaga, on riskiks julgeolekule, Eesti suhtes vaenulikult meelestatud ning Vene saatkonna kontaktisik.

Krištafovitši kinnitusel on ta jätkuvalt veendunud, et oma praegusel ametikohal Mihhail Kõlvart kujutab ohtu Eesti julgeolekule. «Ma ei pea õigeks, et hariduse ja noorsootöö eest Tallinnas vastutab isik, keda politsei kahtlustas sidemetes kriminaalse maailmaga ning väljapressimistes ja kelle korterist läbiotsimise käigus võeti ära hulgaliselt maffiale kuuluvaid relvi, politseivorme ning kahtlaseid võlakirju,» märkis Krištafovitš BNSile saadetud teates.

«Praegune Mihhail Kõlvarti tegevus Tallinna linnavalitsuses lõimumisprotsessi takistamisel ja eestikeelse hariduse vastu, noorteürituste korraldamine koostöös Venemaa ekstremistliku rühmitusega Naši ning tihedad kontaktid Vene saatkonnaga riivavad ühiskonna õiglustunnet. Ma ei soovi Eesti maksumaksjana oma taskust selliseid sigadusi ja minu riigi vastu suunatuid mõjutustegevusi kinni maksta,» lisas Krištafovitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles