Aaviksoo: me vajame muutust koolikultuuris

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo.
Jaak Aaviksoo. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tänasel riigikogu istungil tõdes haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, et üldhariduskoolide õpe võiks olla praktilisem.

Aaviksoo möönas, et kuigi Eestis on praktilise õppe suunas palju ära tehtud, ei ole see veel kõikide koolide igapäevasesse praktikasse jõudnud. «Me vajame tegelikult muutust koolikultuuris ehk siis selles praktilises tegevuses, mis kõikides klassiruumides toimub, kuidas see toimub, mil määral see on tegeliku eluga seotud,» sõnas Aaviksoo.

«Ma pean väga praktiliseks ja miks mitte ka tööõpetuslikuks distsipliiniks näiteks õuesõpet või avastusõpet, kus läbi osalt käelise ja osalt mõtestatud vaimse tegevuse õpitakse mitte ainult teoreetilist teadmist, vaid selle suhet ka praktilise või materiaalse maailmaga,» ütles Aaviksoo riigikogu liikme Aivar Riisalu küsimuse peale, kuidas suhtub ministeerium tööõpetusse kui inimest elukutse valikul oluliselt abistavasse õppesuunda.

Minister lisas, et tihtipeale jäävad tööõpetus ja muud praktilisemad õppeained tagaplaanile. Ta tõi näite oma kooliajast, mil levinud hoiakute tõttu peeti tähtsamateks aineteks eesti keelt, matemaatikat ja võõrkeelt. Aaviksoo sõnul on praktilisemale õppele üleminek keeruline ning eeldab murrangut õpetajakoolituses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles