Endist prokuröri abi ähvardab reaalne vanglakaristus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Pistise nõudmise katses süüdistatavat Viru ringkonnaprokuratuuri Narva osakonna endist prokuröri abi Silvi Errot ähvardab reaalne vanglakaristus.

Juhtiv riigiprokurör Dilaila Nahkur-Tammiksaar nõudis täna Viru maakohtu Rakvere kohtumajas kohtuvaidluses Erro (53) süüdimõistmist ning tema karistamist reaalse kaheaastase vangistusega, koos Erroga kohtu all olevale Svetlana Volkovale (46) aga tingimisi kuue kuu pikkust vangistust kaheaastase katseajaga, vahendab ERR Uudised.

Erro kaitsja Küllike Namm ja Volkova kaitsja Harri Tooming leidsid, et nende kaitsealused tuleks kogu süüdistuse ulatuses õigeks mõista.

Algselt oli koos Erro ja Volkovaga kohtu all ka valeütluse andmises süüdistatav Juri Kharlanov (59), kuid tema suri ning tema osas on menetlus lõpetatud. 

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi nõudis Erro tema juhitavas kriminaalmenetluses omastamises kahtlustatavalt mehelt Svetlana vahendusel pistisena 100 000 krooni ehk ligi 6400 eurot selle eest, et ta ei taotleks kahtlustatava vahistamist, kuid kuna toimuv oli õiguskaitseasutuste kontrolli all, jäi kuritegu katse staadiumisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles