Gazprom loobus osalemast Kreeka gaasifirma erastamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazprom loobus DEPA erastamises osalemast, kuna kahtleb selle elujõulisuses.
Gazprom loobus DEPA erastamises osalemast, kuna kahtleb selle elujõulisuses. Foto: SCANPIX

Vene gaasifirma Gazprom teatas esmaspäeval, et loobub osalemast Kreeka riikliku gaasikompanii DEPA erastamises, kuna kahtleb firma elujõulisuses.

«Me ei saanud piisavaid tagatisi, et DEPA rahaline olukord ei halvene enne lepingu sõlmimist,» ütles Gazpromi esindaja Sergei Kuprijanov. «Ülevõtmisprotsess võib kesta pärast pakkumiste lõppemist veel terve aasta.»

Kreeka teatel suhtub Euroopa Liit kõhklevalt riikliku gaasifirma võimalikku müüki Gazpromile, mis on Kreeka peamine naftatarnija.

Kreeka valitsus lootis müügitehingu sõlmida, kuna Gazpromi esimees Aleksei Miller on käinud viimase kahe kuu jooksul kolm korda Ateenas ja kohtunud ka peaminister Antonis Samarasega.

Vastutasuks kahe rahvusvahelise päästepaketi eest on Kreeka lubanud müüa 2016. aastaks 9,5 miljardi euro väärtuses varasid. Sel aastal peab Kreeka teenima varade müügist 2,6 miljardit eurot.

Mais müüdi 33 protsenti Kreeka hasartmängumonopolist OPAP Kreeka-Tšehhi konsortsiumile Emma Delta, tehingu väärtus oli ligi 700 miljonit eurot.

Müügis on ka endine Ateena lennujaam, Ateena ja riigi suuruselt teise linna Thessaloniki veevärk, Kreeka suurim elektrienergia tootja, riigiraudtee ja terve rida riigile kuuluvaid ehitisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles