Türgi asepeaminister: Erdoğan kohtub kolmapäeval protestijatega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi peaminister kohtub meeleavalduste korraldajatega.
Türgi peaminister kohtub meeleavalduste korraldajatega. Foto: Reuters

Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan kohtub kolmapäeval 10 päeva kestnud valitsusvastaste meeleavalduste korraldajatega, teatas asepeaminister Bülent Arınç esmaspäeval.

«Peaminister on soostunud kohtuma mõnede rühmitustega, mis neid proteste juhivad...neile antakse ülevaade faktidest ning valitsusjuht kuulab ära nende mõtted,» lausus Arınç esmaspäeval televisioonis.

Suurima opositsioonierakonna juht Kemal Kılıçdaroğlu kirjutas esmaspäeval ajalehes Hürriyet ilmunud kommentaaris, et Erdoğan «püüab pingeid õhutades võimust kinni hoida ning paiskab ühiskonna leekidesse».

Pühapäeval esines peaminister oma toetajatele ägedate kõnedega, hoiatades, et valitsuse kannatus on katkemas, nõudes meeleavalduste lõpetamist ning ähvardas võtta vastutusele kõik, kes tema valitsust ei austa. Samuti kutsus valitsusjuht järgmiseks nädalaks Istanbulis ja Ankaras kokku suured valitsusmeelsed demonstratsioonid.

Ülemöödunud nädalast on tuhanded türklased avaldanud meelt Erdoğani ja tema islamijuurtega erakonna vastu. Kriitikute sõnul on 2002. aastat võimul olnud Õigluse ja Arengu Partei (AKP) näidanud üles süvenevaid autoritaarsuse ilminguid ja hakanud oma konservatiivseid vaateid ilmalikule riigile peale suruma.

Üle riigi levinud rahutused said alguse 31. mail politsei ülemäärasest jõukasutusest rahulike meeleavaldajate kallal, kes protestisid Istanbuli kesklinnas Gezi parki kavandatava ostukeskuse vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles