Twitteri sõnum viis 11 aastaks trellide taha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteri sõnum viis 11 aastaks trellide taha
Twitteri sõnum viis 11 aastaks trellide taha Foto: SCANPIX

Kuveidis määras kohus ühele Twitteris oma riigi juhti kritiseerinud õpetajale 11 aasta pikkuse vanglakaristuse.

Kuveidi opositsiooni andemetel on 37-aastasele Huda al-Ajminile antud karistus teisitimõtlejatele määratud karistusest kõige pikem, edastab AFP.

Kuveidis on keelatud riigi emiiri avalikult arvustada.

Naist süüdistati emiir Sabah al-Ahmad al-Sabahi solvamises, mille eest anti talle aastane vanglakaristus. Lisaks mõisteti naine süüdi valitsusvastasele mässule ärgitamises ja avalikku suhtlust puudutavate seaduste rikkumises. Nende mõlema eest määrati viie aasta pikkune karistus. Kokku sai õpetaja seega 11 aasta pikkuse karistuse.

Al-Ajmin saab kohtu otsuse veel kõrgema astme kohtusse edasi kaevata.

Kuveidis on üsna haruldane, et mõni naine saadetakse poliitilise kuriteo tõttu trellide taha.

Mõni aeg tagasi määras Kuveidi kohus kahele naisõigusaktivistile vanglakaristused, kuid hiljem muudeti need tingimisi karistusteks.

Kuigi Kuveit on märgatavalt liberaalsem kui mitmed teised Pärsia lahe riigid, üritavad ka selle riigi võimud teisitimõtlejaid elimineerida.

Möödunud kuul saatis Kuveidi kohus viieks aastaks trellide taha rahvasaadik Mussallam al-Barraki, kuna ta solvas avalikult emiiri. Rahvasaadikul õnnestus edasi kaebamisega talle määratud karistus tühistada.

Al-Barak sõnas oma kõnes, et emiir ei tohiks Kuveiti valitseda diktaatorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles