Eurovalimised ajavad tülli sakslasi ja poolakaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Europarlamendi valimistel puhutakse üles tüli Saksamaa ja Poola vahel.


Eelkõige Poola konservatiivne, praegu opositsioonis olev Seaduse ja Õigluse Partei protesteeris Saksamaa konservatiivide (CDU/CSU) avalduse peale, mida võib mõista toetusavaldusena neile, kes nõuavad Teise maailmasõja järel Poolast välja aetud sakslaste õigusi.



Kui siiani on just Seaduse ja Õigluse Partei peamiselt võtnud sõna Saksamaa vastu, siis CDU/CSU avalduse peale tuli kriitilisi nooli ka Poolas võimul olevalt Kodanikeplatvormilt. «Ebavajalik ja provokatiivne,» kommenteeris välisminister Radoslaw Sikorski avaldust põgenike kohta eelmise nädala lõpus.



Probleeme on praeguse presidendi Lech Kaczynski ja tema ekspeaministrist venna Jaroslaw Kaczynski parteil ka mujal. Nimelt laguneb europarlamendis valimiste järel konservatiivide fraktsioon. Üks Seaduse ja Õigluse Partei partnereid võiks seejärel olla Briti konservatiivid, kuid osa neist peab ebasobivaks poolakate protektsionistlikke, rahvus- ja seksuaalvähemuste vastu suunatud avaldusi, vahendas EUObserver. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles