Parts: Laari kirja mõte on hoida ära poliitiline kriis

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi aseesimees Juhan Parts
IRLi aseesimees Juhan Parts Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) aseesimehe Juhan Partsi sõnul ei tahtnud erakonna endine esimees Mart Laar erakonnakaaslastele saadetud kirjas valitsuskriisi esile kutsuda, vaid hoopis hoida ära kiusatust seda esile kutsuda.

«Kui ma Laari kirja läbi lugesin, oli mu esimene mõte see, et me ei tohi lasta Reformierakonna siseprobleemidel mõjutada valitsuskoalitsiooni töövõimet. See on minu hinnangul selle kirja mõte. Oleks vastutustundetu mis iganes motiivil mängida töövõimelise valitsusega,» ütles Parts Postimehele.

Partsi sõnul peab Reformierakond oma siseküsimused ise ära lahendama. «Meie kogemus ütleb, et väljast väga aidata ei saa,» sõnas ta.

Partsi sõnul on IRLi jaoks lähtekoht see, et oluliste asjadega ei mängita. «Kui me näeme, et valitsuskoalitsiooni töövõimet ja vastastikkust usaldust ei ole, võime alati uksi paugutada,» sõnas Parts ja märkis, et laias laastus koalitsioon praegu toimib.

Tema hinnangul on praegu ka IRLil järelemõtlemise koht, et milliseid küsimusi tuleks rohkem päevakorda tõsta.

«Valitsuse tegevusprogramm on 2011. aastast pärit, aga täna me elame 2013 aastas. Valitsuskoalitsioon on jõudnud üle ekvaatori, alati on vaja hinnata, kas on vaja teha mingeid uusi teemasid ja palju muid asju. Teatud osas ühiskonnas on rahulolematus ja kindlasti on arutelu koht, mida muuta ja mida teha teistmoodi. IRL kindlasti arutab seda,» lausus Parts.

Endine IRLi esimees Mart Laar saatis eile õhtul erakonnakaaslastele kirja, milles soovitab parteil Reformierakonna skandaali valguses kaaluda uue valitsuskoalitsiooni moodustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles