Reinsalu: valitsuskriis ei ole lahendus

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Urmas Reinsalu ütles IRLi endise esimehe Mart Laari kirja kommenteerides, et valitsuskriis ei ole lahendus.

«Praegu ei ole lahendus valitsuskriis, vaid küsimus sellest, et hoida ära poliitiliste skandaalide kandumine valitsuse töövõimele. Erakonnad peavad suutma oma jamad ise lahendada,» ütles Reinsalu täna tehtud avalduses.

Ta märkis, et valitsuses olemine on erakonna jaoks võimalus ja vastutus.

«Võimalus kutsuda esile muutusi oma maailmavaate alusel ja võimalus hoida ära meie vaatekohalt Eesti jaoks halbu valikuid. Selle valitsuse maailmavaateline aluspõhi on konservatiivne ja rahvuslik. Just seda silmas pidades  on mõistlik erakonnal arutada valitsuses seni tehtud ja ees seisvaid  ülesandeid. Võimul olemine ei tohi kunagi olla eesmärk omaette.  Inimesed ootavad õigusega seda, et iseenesega tegelemise asemel tegelevad poliitikud riigi ja rahvuse olemuslike küsimustega,» lausus Reinsalu.

Seetõttu peab ta otstarbekaks, et järgmise nädala alul koguneks IRLi laiendatud eestseisus, et arutada poliitilist olukorda ja tegevust valitsuses. «Kuid ma  ei pea otstarbekaks püstitada poliitilist valikut IRLi jaoks selliselt, et arutada valitsusest lahkumist. Ka Mart rõhutab seda oma kirjas. Valitsuses uste paugutamine toob küll hetkelist populaarsust, kuid  ei oleks vastutustundlik,» märkis ta.

IRLi esimees sõnas, et omal algatusel vasakpöörde esilekutsumine seab küsimärgi alla paljud saavutatud väärtused, mida erakond on tähtsaks pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles