Ergma: Reformierakond peab oma probleemid ise lahendama

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma
Ene Ergma Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu esimees, Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Ene Ergma tunnistas küll muret Reformierakonda räsiva sisevalimiste skandaali pärast, kuid märkis samas, et koalitsioonipartner peab lahendama oma probleemid ise.

Ergma ütles Postimehele, et loomulikult teeb IRLi liikmetele muret Reformierakonna juhatuse valimistega seotud skandaal, sest igasugune valimispettus vähendab nii konkreetsete valimistulemuste usaldusväärsust kui ka laiemalt inimeste usku, et valimised on õiglased.

«Samas peame arvestama, et eelkõige peab Reformierakond ise oma probleemid lahendama ja me näeme, et ta tegutseb selles suunas,» lausus IRLi aseesimees.

Koalitsiooni kuulumise küsimusele mõeldes peame meeles pidama, et see on kõige töövõimelisem koalitsioon.

Kommenteerides erakonna endise esimehe Mart Laari ettepanekut kaaluda valitsusliidust lahkumist, ütles Ergma, et IRLis on tavaks arutada kõiki olulisi poliitilisi küsimusi.

Tema sõnul tuleb koalitsiooni kuulumise küsimusele mõeldes aga meeles pidada, et praegune Reformierakonna ja IRLi liit on kõige töövõimelisem koalitsioon.

«Meil on Reformierakonnaga kõige sarnasemad seiskohad finants-, majandus- ja ka kaitsepoliitikas ning meie koostöö läbis tõsised katsumused 2009. aasta majanduskriisis, kus selgus, et üks tollane koalitsioonipartner ei pidanud vastutusega kaasnevale pingele vastu,» märkis Ergma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles