Ilves haldusreformist: ootame valitsuselt selgeid sõnumeid

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi Presidendi kohaliku omavalitsuse ja regionaalarengu ümarlaua tänane töökoosolek.
Vabariigi Presidendi kohaliku omavalitsuse ja regionaalarengu ümarlaua tänane töökoosolek. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul on Eestis viimase enam kui kümne aasta jooksul nähtud mitmeid ning erinevate erakondlike kuuluvustega regionaalministrite samme haldusreformi suunas. Seni pole aga ükski neist valitsuskoalitsioonide sisemiste erimeelsuste tõttu tulemuseni jõudnud.

«Täna oleme seisus, kus nii omavalitsuste kui kodanike suhtes oleks aus jõuda poliitilisele kokkuleppele – kuidas edasi,» rõhutas riigipea kohaliku omavalitsuse ja regionaalarengu ümarlaua tänasel koosolekul.

«Ootan, ja ka kõik omavalitsusjuhid ootavad, valitsuselt selgeid sõnumeid, kuidas ja millisel kujul haldusreformiga edasi minnakse,» ütles Ilves. President tõdes, et omavalitsustele ei saa anda ülesandeid ega korraldusi, kui neil puudub kindlustunne, et reform tehakse tõmbekeskuste mudelit järgides.

«Samuti tahan ma rõhutada, et haldusreform ei ole pelgalt omavalitsuste piiride tõmbamine, vaid sisaldab endas ka omavalitsuste rahastamise ja ülesannete ülevaatamist ning vajadusel standardite kehtestamist,» ütles riigipea.

Vabariigi Presidendi kohaliku omavalitsuse ja regionaalarengu ümarlaua tänasel töökoosolekul tutvustas regionaalminister Siim Kiisler tõmbekeskuste põhimõttele toetuvat omavalitsusreformi.

Ümarlaual, millel osalesid omavalitsusliitude ja nende katusorganisatsioonide esindajad ning maavanemad, rääkis haridusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis koolivõrgu ümberkorraldustest lähiaastatel. Lisaks kõneles Päästeliidu nõukogu esimees Rait Killandi vabatahtlike päästjate tegevusest ja nende koostöötahtest kohalike omavalitsustega.

Vabariigi Presidendi kohaliku omavalitsuse ja regionaalarengu ümarlaud koosneb maakondlike omavalitsusliitude ja nende katusorganisatsioonide esindajatest. Ümarlaua ülesandeks on kujundada riigipeale soovitusi regionaalarengut puudutavates küsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles