Air France'i reisilennuki otsingud jätkusid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Atlandi ookeani kohal radariekraanidelt kadunud Air France'i reisilennuki otsingud jätkusid ööl vastu tänast, kuid seni pole ühtegi märki masina ja selle pardal viibinud 228 inimese kohta leitud.


Rio de Janeirost Pariisi lennanud Airbus A330 sattus eile varahommikul neli tundi pärast starti turbulentsi ning masina automaatsüsteem teatas elektrisüsteemi rikkest.

Arvatavat õnnetusepiirkonda Lõuna-Ameerika rannikust kirdes kammis päevavalguses kaheksa Brasiilia õhujõudude lennukit, kuid otsingud umbes 1100 ruutkilomeetrisel veeväljal ei andnud tulemusi.

Abi on teiste seas saatnud Hispaania, Prantsusmaa ja USA. Ööpimeduses üritasid päästjad leida kardetavasti allakukkunud lennuki hädasignaali, kasutusele võeti ka infrapunaseadmed.

Prantsuse presidendi Nicolas Sarkozy sõnul on vähe lootust leida õnnetusest eluga pääsenuid. Riigipea nimetas katastroofi enneolematuks Air France'i ajaloos.

Kui lennuki allakukkumine peaks leidma kinnitust, oleks tegemist tsiviillennunduse viimase kümne aasta rängima õnnetusega.

Lennu AF 447 pardal oli 216 reisijat ja 12 meeskonnaliiget.

Kinnitamata andmetel oli lennuki pardal inimesi 32 riigist, nende seas 61 prantslast, 58 brasiillast, 26 sakslast ja arvatavasti ka üks eestlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles