Brasiilia piloot võis ookeanis näha põlevaid lennukitükke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France'i lennureisijate ala Rio de Janeiro lennuvälja terminalis.
Air France'i lennureisijate ala Rio de Janeiro lennuvälja terminalis. Foto: Reuters / Scanpix

Brasiilia firma TAM Airlinesi piloodi edastatud teavet kontrollinud Prantsuse laev ei leidnud kõnealusest piirkonnast tükke, mis võiksid kuuluda eile Atlandi kohal kadunuks jäänud Air France'i reisilennukile.


«Olemasoleva informatsiooni järgi nägi TAMi piloot üle kõnealuse ala lennates mitut oranži punktikest piirkonnas, kus Air France'i lennuks kadunud jäi,» rääkis Brasiilia õhujõudude pressiesindaja

Sky Newsi

vahendusel.

«Pärast Brasiiliasse saabumist sai piloot teada lennuki kadumisest ja rääkis, et ookeanis nähtud täppide puhul võis olla tulega.»

Piloodi teatel nägi ta mitut oranži punktikest umbes 1300 kilomeetri kaugusel Fernando de Noronha saarest, edastas Brasiilia telekanali Globo võrguväljaanne.

Kuna kõnealune piirkond jäi Senegali vetesse, saadeti seda kammima Senegali ranniku lähedal lennukit otsiv Prantsuse laev.

TAMi piloodi näidatud kohast kadunud lennuki jälgi siiski ei leitud.

Lennukis Airbus 330 viibis 216 reisijat ja 12 meeskonnaliiget. Pardal viibis 61 prantslast ja 58 brasiillast. Hiinlasi ja itaallasi oli 9, Hispaaniast, Suurbritanniast, Marokost ja Iirimaalt oli kaks inimest. Norralasi oli 3, Rootsist, Taanist ja Islandilt oli üks inimene.

Lennufirma esindaja sõnul viibis lennukis ka Angola, Argentina, Belgia, Filipiinide, Poola, Rumeenia, Venemaa, Slovakkia, Šveitsi ja Türgi kodanik.

Eesti välisministeeriumi andmetel viibis lennukis ka üks Eesti kodanik.

Kuna paljudel oli topeltkodakondsus, siis see on tekitanud segadust inimeste päritolu kindlakstegemisel ja meedias esitatud andmed on olnud erinevad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles