Pahane kodanik: kust teab kaitseminister minu meiliaadressi?

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Mihkel Maripuu

«See asi ajab harja punaseks!» sajatab Jüri, kelle e-posti tuli kampaaniakiri kaitseministrilt endalt, ehkki IRLi juht Urmas Reinsalu ei tohiks tema meiliaadressi teada.

Jüri kinnitab, et pole kusagil oma e-aadressi avalikustanud, kirjutab Õhtuleht. See, et nuhkimisprogrammid iga inimese järele valvavad, on Jürile ajalehtedest teada ja ta pelgab, et kui juba teatakse tema meiliaadressi, siis pole saladuseks ka muud andmed.

IRLi peasekretär Tiit Riisalo kinnitab, et nad tegutsevad andmekaitseseaduse raamides, saates kirju oma liikmetele, aga ka näiteks inimestele, kes on vastanud nende küsitlusele ja andnud loa endale edaspidi infot saata.

Kõnealune kiri oli Riisalo sõnul üleskutse osaleda IRLi küsitluses ja ilmselt sai härra Jüri kirja seepärast, et tal on Elioni hot.ee aadress ning ta pole sinna tulevat reklaami või teavitusi seadetes piiranud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles