Ansip: Laar ei tahtnud kindlasti oma kirjaga vasakpööret esile kutsuda

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip. MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Andrus Ansip. MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakonna esimehe, peaminister Andrus Ansipi sõnul ei tahtnud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) endine esimees Mart Laar esmaspäeval oma erakonnakaaslastele saadetud kirjaga vasakpööret esile kutsuda.

«Mart Laar kutsus minu arvates oma erakonnakaaslasi üles mõtlema sellele, kas neid haarab heldimus, kui nad mõtlevad ennast kokku ühte koalitsiooni Keskerakonnaga ja kas nad satuvad vaimustuse, kui nad peaksid olema ühes koalitsioonis Ossinovski rahastatud Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga, kes eitas täielikult kahtlustusi 1,2 miljoni krooni ehk 80 000 euro suuruse valimisreklaami pettuse kohta,» ütles Ansip täna pärast riigikogu infotundi ajakirjanikele.

Ansipi sõnul mõtlevad IRLi liikmed nendele küsimustele kindlasti väga tõsiselt ja jõuavad järeldusele, et see ei ole väga ahvatlev perspektiiv.

Peaministri sõnul ei soovi ta siiski Mart Laari kirja väga põhjalikult tõlgendama hakata. «Minu meelest on neid Mart Laari kirja tõlgendajaid ilma minutagi palju olnud, ma ei tea,  kas mina peaksin nende tõlkijate ridadesse asuma. Eriti arvestades, et see kiri lõppes suurte tähtedega kirjutatud valimiskampaania hüüdlausega,» sõnas Ansip.

Ansipi sõnul ei ole valitsus kriisis. «Valitsus on töövõimeline ning ministrite ja valitsuserakondade vahel pingeid ei ole,» lausus ta.

Endine IRLi esimees Mart Laar saatis üleeile õhtul erakonnakaaslastele kirja, milles soovitab parteil Reformierakonna skandaali valguses kaaluda uue valitsuskoalitsiooni moodustamist.

Laari kiri lõpeb sõnadega «Ainult siis suudame kindlaks jääda oma loosungile – AJAME EESTI ASJA!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles