Kantsler: Reaali pretsedent võib halvimal juhul viia tasulise põhihariduseni

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Holm.
Janar Holm. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Reaali erakoolile koolitusloa andmine on pretsedent, mis võib viia järgmiseni ning mille tulemus võib halvimal juhul olla tasuline põhiharidus Tallinnas, ütles haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm.

Holmi sõnul annab ministeerium koolitusloa vastavalt erakooliseadusele, kuid koolitusluba menetledes leiti, et tegu on erakordse olukorraga, kus munitsipaalkooli kõrvale luuakse erakool, ehkki tasuta õppekoha tagamine peaks olema kohaliku omavalitsuse ülesanne, vahendab ERR uudised «Aktuaalset Kaamerat».

«Pidasime vajalikuks enne koolitusloa andmist sellele selgelt tähelepanu juhtida, et see on esimene pretsedent, mis võib viia järgmiseni ja mille tulemus kõige hullemas unenäos võib olla tasuline põhiharidus Tallinnas,» selgitas kantsler.

Lisaks sellele, et koolil on maksumaksja rahaga välja töötatud maine, mida nüüd kasutatakse erakoolis raha teenimiseks, häirib ministeeriumit Holmi sõnul eelkõige see, et erasektoril ei ole võimalik võtta üle kohaliku omavalitsuse kohustusi koolitusvõimaluste tagamisel, nüüd on see aga aset leidnud.

«Võiks öelda, nagu paljud asjatundjad on protsessi käigus öelnud, et see on tähelepanu juhtinud puudustele Tallinna koolivõrgus, millega ei ole tükk aega tegeldud ja nüüd lihtsalt erasektor haaras initsiatiivi ja tegi selle kooli ära,» nentis Holm.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles