Kaitseminister Reinsalu nõustus riigikontrolli kriitikaga

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kaitseminister Urmas Reinsalu tunnustas riigikontrolli mahuka töö eest ning tegi ettepaneku jätkata koostööd riigikaitse arengukava elluviimise hindamiseks.

Kaitseminister nõustus auditis välja toodud peamiste järeldusega. Minister möönis, et Kaitseministeeriumi valitsemisala polnud valmis sedavõrd äkiliseks ja järsuks (kuni 38 protsenti) ressursside vähenemiseks 2009.–2010. aasta majanduskriisis, mistõttu keskenduti nendel aastatel juba sõlmitud hankelepingute täitmisele.

Valdava osa probleemide lahendamisega on ministri sõnul juba alustatud ning riigikontrolli soovitused kattuvad tegevustega, mis on plaanis riigikaitse arengukava 2013–2022 elluviimiseks ette võtta.Kaitseminister tõstis esile, et uus riigikaitse arengukava tagab kaitsevõime saavutamise süsteemse juhtimise ning seab rakenduskavas konkreetsed sihttasemed, prioriteedid, tähtajad ning regulaarse aruandlusprotsessi.

Kaitseminister ja kaitseväe juhataja saavad edaspidi reaalajas ülevaate üksuste varustatuse olukorrast.

Kaitseminister nõustus Riigikontrolli järeldusega, et riigikaitseliste sundkoormiste seadus on oma aja ära elanud ning on seega olnud oluliseks takistuseks tsiviilressursside kasutuselevõtuks kaitseväe reservüksuste varustamisel. Seetõttu alustas Kaitseministeerium 2012. aastal protsessi seaduse ümbertöötamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles