Lobjakas: Siim Kallase avaldust võib võtta umbusaldusena Ansipile

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Lobjakas
Ahto Lobjakas Foto: Peeter Langovits

Postimehe kolumnisti Ahto Lobjakase hinnangul võib Siim Kallase avaldust, milles ta soovitab Reformierakonnal korraldada uus üldkogu, tõlgendada kui umbusaldusavaldust peaminister Andrus Ansipile.

Lobjakas ütles ERRi uudisteportaalile, et arvestades avalduse ajastust ja kõiki läänelikke poliitikareegleid, ei ole mingit muud võimalust selle avalduse tõlgendamiseks.

Lobjakas tõdes, et Siim Kallase avaldus näitab ilmselt Reformierakonna lõpu algust. Ta möönis, et iga Lääne-Euroopa partei, mis oleks Reformierakonnaga vôrreldavate skandaalide rünnaku all, oleks üle elanud vähemalt ühe katse juhti vahetada.

Lobjakase sõnul aitaksid uued valimised Reformierakonnal loodetavasti taas ülejäänud ühiskonnaga ühte takti astuda ning ehk avaksid ukse nooremale, post-nõukogulikule põlvkonnale, enne kui see halliks läheb - miks mitte alternatiivsete kandidaatide näol Ansipile ja tema liinile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles